Skiën en snowboarden

Op een plank of twee planken de piste naar beneden zwaaien, een wintervakantie is dubbel zo leuk. Dus het goede nieuws eerst: op een steenworp afstand van het Maltatal vinden wintersporters skigebieden die garant staan voor plezier op de piste.

Katschberg, Innerkrems of Golddeck; voor iedereen is er wel een skigebied te vinden of bezoek ze allemaal. Met de gratis skibus kunt u uw auto de hele vakantie laten staan.

Skitochten voor elk niveau

Ga aan de slag in het Maltatal

Met koele berglucht op het gezicht en krakende sneeuw onder de ski’s, kunt u nieuwe sporen trekken in het ongerepte “witte tapijt”. Het is duidelijk; zo ziet pure ontspanning eruit tijdens een wintervakantie.

Is dat hoe je het ziet? Verheug u dan op een onvergetelijke skitocht in het Maltadal. Rondom de “Tauernkönigin”, de Hochalmspitze, zijn er tochten voor elk niveau en elke afdaling zoals ze in het boek staan.

IJsklimmen

Als je zelfs in de winter je geliefde klimsport niet wilt missen, is het Maltatal de beste plek om te komen. Omdat er talloze hotspots voor ijsklimmen zijn die uw vingertoppen laten tintelen als u aankomt.

De “vallei van de vallende wateren” is bekend bij elke ijsklimmer en staat vooral bekend om zijn veelzijdigheid. De meeste watervallen zijn gemakkelijk te bereiken en beschermd tegen lawines onder normale sneeuwcondities. Professionals komen hier aan hun trekken, net als klimmers die voor het eerst op het ijs staan.

Op verzoek is er in het Maltatal ook de mogelijkheid om door een expert kennis te laten maken met de wereld van ijsklimmen.

De meeste ijsvallen bevinden zich op privéterrein, dat voornamelijk wordt gebruikt voor jacht en bosbouw. Om conflicten tussen ijsklimmers en landeigenaren of jagers te voorkomen en de belangen van beide groepen in de toekomst veilig te stellen, vragen wij alle gasten zich te houden aan enkele afspraken / regels. Alleen op deze manier kunnen we garanderen dat we bos, jacht, landbouw en toerisme ook in de toekomst zullen blijven laten samenwerken.

Winter- en sneeuwschoenwandelen

Verken de winterse bergen te voet.
Zelfs in de winter houdt wandelplezier niet op in het Maltatal. Het enige verschil met de zomer is de uitrusting. In het koude seizoen heb je een paar extra lagen warme kleding nodig en – als je wilt – stevige sneeuwschoenen.

Of u nu een ontspannen wandeling wilt maken door het sprookjesachtige winterlandschap van het Maltatal, of de ongerepte natuur wilt ontdekken weg van de geprepareerde paden – in het Maltatal zijn er veel mogelijkheden voor “wandelbaar” tijdverdrijf.

Stap door het unieke landschap en maak een stop om samen een sneeuwpop te bouwen. Of ga een (sneeuwschoen) stap verder en laat je door een ervaren gids de bergen laten zien. Hoe dan ook: geniet van de stilte, adem de rustgevende berglucht in en dwaal gewoon weg van het dagelijkse leven.