Gasthof Hochalmspitze gelegen in het prachtige Maltadal, slechts een 10 minuten van de snelweg, is dit de ideale uitvalsbasis in het zonnige zuiden van Oostenrijk of als tussenstop op doorreis. Ingeklemd tussen weides, wouden, bergen en het Nationaal park Hohe Tauern en ver weg van grote industie bied de gemeente Malta een perfecte locatie voor ontspanning.

De vallei staat bekend om zijn vele watervallen tijdens het smeltseizoen, daarom ook wel de ‘Valley of Falling Waters’ genoemd. Een 18 km lange schilderachtige route, de voormalige bouwweg van de Malta-Reisseck Power Plant Group met tal van haarspeldbochten en zes tunnels leidt naar de dam op 1933 m, waar u een waterkrachttentoonstelling kunt bezoeken.

Eenmaal aangekomen in het Maltadal zult u er achter komen dat er hier veel te ontdekken valt. Niet alleen culinaire hoogstandjes en fantastische natuur maar ook talloze sportfaciliteiten en activiteiten, maken de Maltavallei zo charmant. Bezienswaardigheden, zoals de Maltahochstrasse en de Kolbreindam, parochiekerk Maria Hilf (letterlijk om de hoek van ons hotel) en de Nockalmstrasse – wachten erop  om ontdekt te worden.

Het Maltadal is ook een ideale plek voor vakanties met kinderen. Talloze mogelijkheden voor een dagvullend programma garanderen ontspanning voor de ouders en stralende oogjes bij de kinderen.

Wintertijd in het Maltatal

Het Maltadal slaapt ook niet in de winter. Integendeel: wintersporters en fijnproevers vinden tijdens hun vakantie in Karinthië een bijzonder geslaagde mix van actieve en ontspannen momenten voor twee of met het gezin.