Het Maltadal is ook een ideale plek voor vakanties met kinderen. Talloze mogelijkheden voor een dagvullend programma garanderen ontspanning voor de ouders en stralende oogjes bij de kinderen.

Eselpark Maltatal

Een pluizige ervaring voor het hele gezin!

Op de grote avonturenweide met speeltuin in het Esel Park Maltatal wachten onvergetelijke ervaringen voor het hele gezin op je. Op zo’n 30.000 vierkante meter kun je kennismaken met meer dan 100 dieren van verschillende rassen.

En als je wat dichter bij de vriendelijke kameraden wilt komen, kun je ze in een rustig tempo berijden en ze leren kennen op het terrein.

Wateravonturenpark Fallbach

Ervaar de hoogste waterval van Karinthië

Zo mooi stort de Fallbach – de hoogste vrij vallende waterval van Karinthië – het dal in. Het is een van de herkenningspunten van het Maltatal. En daarmee met recht een van de meest populaire bezienswaardigheden van de regio.

Aan zijn voeten ligt het Water Adventure Park – een natuurspeeltuin, die liefdevol precies is geplaatst waar de krachten van het Maltatal het best voelbaar zijn. Klimtuin, boomhutglijbaan en waterlabyrint vermaken de jongeren terwijl de ouders genieten van het uitzicht.

Malta Hochstrasse

Op 1933 m boven zeeniveau bevindt zich de hoogste dam van Oostenrijk: de Kölnbrein-dam. Zelfs de reis naar de dam is een klein avontuur: een avontuurlijke reis op de 14,4 km lange Malta Hochalmstraße, gekenmerkt door rotstunnels en haarspeldbochten.

De talrijke watervallen langs de Malta Hochalmstraße geven de Malta-vallei ook de naam “Vallei van de vallende wateren”. 

De weg kenmerkt zich door uit rotsen gehouwen natuurstenen tunnels en scherpe bochten, die de reis tot een rijplezier maken voor auto- en motorrijders. Op de smalste punten zorgen twee verkeerslichten voor de veiligheid van onze gasten. U kunt uw auto achterlaten op de parkeerplaats aan het einde van de weg, vanwaar u de andere attracties gemakkelijk te voet kunt bereiken., zoals onder andere de luchtbrug aan de dam.

Drautalperle

Toegegeven: de Drautalperle ligt niet in het Maltadal. Maar het bezoeken ervan is een leuke aanvulling op je vakantie in de regio. En het duurt slechts ongeveer 30 minuten om er te komen vanaf het Maltatal. Eenmaal aangekomen in het ruime en modern vormgegeven pand staat de Drautalperle niet alleen garant voor eindeloos zwemplezier voor de kleintjes, maar ook voor de welverdiende ontspanning voor de ouders.
Een gevarieerd aanbod wacht erop om met volle teugen te genieten: zwemgedeelte voor kinderen en peuters, waterglijbaan, sportbad, uitgebreid massageaanbod, saunaruimte, pekelstoombad en nog veel meer. Zo speelt de Drautalperle een doorslaggevende rol om uw vakantie in Karinthië niet alleen sportief maar ook ontspannend te maken.

Maar sla ook zeker al de andere mogelijke activiteiten niet over, er is zoveel te beleven in het maltadal, zowel voor jong als wat minder jong…

In onze lobby kunt u nog meer informatie vinden!