Fietsen

Of u nu met de mountainbike, racefiets of e-bike aankomt voor uw fietsvakantie bij Gasthof Hochalmspitze of een tocht maakt met gelijkgestemde fietsers – in het Maltatal komen alle fietsers aan hun trekken.

Plan een beginnersreis, de volgende rit met het hele gezin of een uitdagende dagtocht. Zwaai op het meegebrachte model of huur (bij of via ons) een geschikte fiets. En ervaar rijdend de kleurrijke wereld van het Maltatal.

Tip: Het fiets- en vrijetijdspad R9B dat loopt van Gmünd langs Malta naar het tolstation van Malta, loopt vooral langs de rivier de Malta. Dit maakt het tot een van de mooiste fietspaden in Karinthië.

Klimavonturen voor het hele gezin

Zij die vakantie vieren in het Maltatal en speciaal bij Gasthof Hochalmspitze waarderen de afwisseling die hier in de omgeving te vinden is. En qua klimmen is er aan afwisseling geen gebrek. Van proefklimmen voor de eerste ervaringen op een muur tot via ferrata voor gevorderde klimmers – de klimvallei Malta laat niets aan het toeval over.

Met vier klimtuinen, enkele rotsen met klimroutes van de vijfde tot en met de tiende moeilijkheidsgraad en de beroemde klimtuin “Kreuzwand” met routes tot 60 meter hoog, zul je hier zeker een onvergetelijke klimvakantie beleven.

Tip: een speciaal klimavontuur wacht op je direct bij de hoogste waterval van Karinthië. De sportklim Fallbach biedt diepe vergezichten die je niet zo snel zult vergeten.

Canyoning

Kom een ​​beetje dichter bij de unieke natuurlijke wereld van de zogenaamde “Vallei van de vallende wateren”. Dit werkt het beste met canyoning. Op aanvraag met het hele gezin en voor zowel beginners als gevorderden.

Onder begeleiding van getrainde gidsen ga je door de indrukwekkende waterwereld. Langs watervallen en poelen en door wilde en romantische kloven. Een spektakel dat niet alleen voor veel plezier zorgt, maar ook voor een zekere spanning zorgt.

Boogschieten

Actie en natuur op het 3D boogschietparcours

Heeft u een bepaalde hoeveelheid actie nodig voor een vakantie met uw gezin? Dan zit u bij Gasthof Hochalmspitze niet verkeerd! Wij kunnen u uiteraard helpen met het boeken van de meest avontuurlijke actie. Dit wordt natuurlijk ook in het Maltatal verzorgd. Zoals altijd is het buiten de frisse lucht in. En in een avontuurlijke cursus boogschieten. Waar grote en kleine Robbin-Hoods stoom kunnen afblazen tijdens het “jagen” op 3D-dieren totdat weer aan hun adrenalinebehoeften is voldaan.

Nordic Walking en Hardlopen

Het belangrijkste is actief. Het is geen geheim: alles in de Maltatal draait om actief zijn. Hoe dit het beste kan worden geïmplementeerd, is aan u. Zoals u kunt zien, zijn de keuzes eindeloos.

Wie graag traint tussen hardlopen of nordic walking, vindt wat hij zoekt op de gevarieerde routes in het Maltatal. Neem goede schoenen mee en – als u wilt – een paar stokken. Niets staat een sportieve excursie in de natuur van het Maltatal in de weg. 

Voor meer informatie en boekingen helpen wij u graag op weg. In de lobby zal een map ter beschikking van al onze gasten liggen met veel extra informatie, maar uiteraard kunt u ons ook vragen!

Wij helpen u graag!